Beton amprentat

Beton amprentat

Totul despre beton

Pret beton amprentat de la 9 eur/mp

 

Betonul amprentat este un material ce imita piatra, dar si caramida si lemnul, putand fi colorat in multe feluri si capata aparenta unor texturi diverse. Amprentarea se face cu ajutorul unor matrite speciale, dupa turnarea betonului pe suprafata dorita. Iata cat costa matritele de beton amprentat si cum poti sa faci si tu o alee sau o terasa din acest material.

 

 Turnarea betonului

 

 Dupa ce stabiliti ce perimetru doriti sa betonati in curte, eliminati stratul de pamant de la suprafata, cu radacinile plantelor. Treceti apoi la tasarea     pamantului si asterneti un strat de balast, peste care veti turna betonul.

 Betonul folosit poate fi unul cu o compozitie obisnuita (de preferat cu granula de maxim 16 mm pentru a fi mai marunt) sau poate fi armat cu   microfibre  elastice, de o marca superioara, pentru a suporta o vibrare sustinuta la turnare si a permite formarea unei suprafete netede si foarte fine.

 

Apoi se aplica un colorant care are si rol de intaritor pe intreaga suprafata a betonului. Urmatoarea operatie este amprentarea propriu-zisa cu ajutorul matritei.

 

 

Avantajele betonului amprentat

Betonul amprentat are cateva avantaje majore in comparatie cu celelalte metode de pavaj cum ar fi pietrisul, asfaltul sau caramida de pavaj. Iata mai jos primele 10 motive pentru care ar trebui sa alegeti betonul amprentat pentru pavarea si decorarea curtii dvs:

– Nu se lasa in timp si nu se scufunda Se stie foarte bine ca un pavaj din beton simplu este inestetic, si la primul ger sau la prima canicula se crapa. Se stie la fel de bine ca o curte pavata cu bitum poate sa se lase sau sa formeze valuri din cauza caniculei mai ales daca pe el ruleaza sau stationeaza o masina, cum este in cazul aleilor de acces in garaj din curte. Betonul amprentat nu se lasa si nu face valuri. 

– Nu se imprastie prin curte Este bine si de dorit ca un pavaj sa ramana la locul lui, pentru mai multi ani… Pavajul cu pietris are farmecul lui, intr-adevar, insa dupa un timp va fi imprastiat prin toata curtea.

– Nu este nevoie sa fie udat Gazonul este o optiune placuta, insa, pe cat este de frumos pe atat este de pretentios. Un gazon neingrijit nu-i nicio afacere. Betonul amprentat nu are nevoie nici de udare, nici de alta ingrijire zilnica.

– Se curata foarte usor Exista posibilitatea ca la un moment dat sa fie nevoie sa spalati pavajul (de exemplu curg cateva picaturi de ulei de la masina). Se curata foarte usor cu apa si detergent. Murdaria nu intra in profunzime deoarece betonul amprentat este protejat de o pelicula de lac protector.

– Nu este afectat de vremea extrema Dupa cum am spus si mai sus, betonul clasic poate, si in mod sigur crapa, la temperaturi extreme. Stiti si dvs ca in ultimii ani cel putin, Romania a fost locul extremelor meteorologice, si verile caniculare au contrastat cu iernile geroase. Betonul amprentat are o formula speciala si nu crapa la temperaturi extreme.

– Dureaza “o viata” Da, este adevarat. Ingrijit cum trebuie, un pavaj din beton amprentat chiar dureaza o viata.

– Poate avea o multime de texturi si culori Indiferent de ce culoare preferati sau ce model de imprimare alegeti, suntem siguri ca gasim o solutie viabila. Avem diferite modele de stampile de beton, iar gama de culori acopera toate cerintele.

– Se poate folosi atat in exterior cat si in interior Da, putem pava cu beton amprentat atat suprafetele de exterior cat si suprafetele din interior. Poate inlocui gresia cu foarte mare usurinta.

– Are un cost de realizare foarte mic Comparativ cu alte metode clasice de pavare care implica diferite procese pregatitoare si materiale diverse nu tocmai ieftine, betonul amprentat iese aproape intotdeauna mai ieftin. Si la capitolul rezistenta in timp nu are contracandidat.

– Este mai rezistent decat betonul obisnuit

Are o formula speciala, care difera in functie de locul unde este turnat pavajul. Nu se foloseste beton clasic, ci un beton cu o formula imbunatatita, special pentru amprentare.

Gama de modele disponibile pentru betonului amprentat

Turbopump va ofera in Romania servicii de pavaj exterior / interior prin tehnologia betonului amprentat (pavaje, alei, etc) sau a betonului polimer (garduri, ziduri, etc), oferindu-va garantia si experientia celor 7 ani de activitate in tari precum Spania si Marea Britanie, si o echipa bine pregatita profesional cu o tehnologie de ultima generatie.

Betonul amprentat, de asemenea cunoscut si ca beton stampilat. Este proiectat si are rolul de a reproduce diferite elemente decorative folosite la pavaje, cum ar fi caramida, piatra de rau, sau chiar lemnul. Poate fi folosit pentru a infrumuseta marginea piscinei, aleile din curte, intrarile, sau chiar curtea intreaga.

Practic, oriunde se poate turna beton puteti avea beton amprentat, indiferent de climat, puteţi avea un pavaj betonat cu o durabilitate extraordinara care intrece orice alta forma de pavaj. Cu o combinatie de culori nelimitate si design, betonul amprentat a dovedit in cei peste 40 de ani de cand a fost descoperit si folosit, ca este cea mai buna solutie pentru arhitectii şi designerii de exterior / interior.

Betonul amprentat este, datorita calitatii sale, cea mai raspandita metoda de pavare in Marea Britanie, tara in care am invatat tainele acestui material si al modului in care poate fi pus in opera fara surprize neplacute ulterioare.