Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, acceptati modul in care utilizam cookie-urile. Mai multe detalii      ×
 
Informatii utile betoane

Rampa acces auto, rampa antiderapanta, rampa spinata

Realizarea rampei auto antiderapante

Rampa acces auto, rampa antiderapanta, rampa spinata

Turbopump Construct va prezinta realizarea unei rampe auto antiderapante cu model (spinat).

Va prezentam in continuare pasii urmati pentru realizarea acestei rampe auto

Turnarea betonului si punerea in opera:

- deoarece accesul autopompei mobile (elefantul) nu era posibil,  turnarea s-a realizat cu pompa fixa de beton, coloana folosita  - furtune de cauciuc cu insetie   metalica. Clasa betonului folosit la turnare a fost c20/25 (b 350), tasare S2, betonul a fost vartos deoarece rampa avea inclinatia destul de mare. Pentru aranjarea betonului s-a folosit dreptarul special din aluminiu.

Dupa punerea betonului in opera, a urmat trasarea rampei si realizarea rosturilor de dilatare cu dispozitiv special pentru rosturi de dilatare, in acelasi timp conferind un model frumos rampei.

 

Pregatirea cuartului.

Pe toata suprafata rampei s-a folosit cuart special pentru pardoseli industriale, acest cuart asigura o duritate mare la suprafata rampei. Modelul apicat rampei s-a executat pe acest cuart special. Pregatirea cuartului s-a realizat la betoniera pentru un amestec omogen. Cuartul a fost intins pe toata suprafata rampei cu gletiera speciala.

 

Aplicarea modelului rampei.

Rampa a fost impartita astfel:

- pentru traficul pietonal a fost lasat un spatiu lateral de cca 100 cm, pe care s-a folosit pt. model o perie speciala (beton maturat)

- mijlocul rampei unde s-a folosit ca model spinul

 

Rampa la final

 

Va prezentam in continuare o galerie foto, cu imagini la dimensiuni mari, cu toti pasii urmati pentru realizarea acestei rempe.